dimecres, 12 de maig del 2010

GEMMA LIENAS A LA BIBLIOTECA DE BANYOLES

Gemma Lienas, l'escriptora del llibre El diari lila de la Carlota (entre d'altres), una novel·la feminista, ha vingut -amb retard- avui dia 12 de maig a la Biblioteca de Banyoles. Ens ha parlat dels seus llibres: El diari lila, groc, blau i vermell de la Carlota, les aventures de l'Emy i Max, Cul de sac, Dos cavalls...
Per escriure, necessita idees. Segons el seu parer, les idees són el motor per escriure. Tothom en té, però ella les aprofita per fer el que més li agrada: escriure. D'on les treu? Doncs dels diaris, dels llibres i principalment dels seus records. Primerament, elabora esquemes, descriu els personatges, els modela i ho plasma tot en papers, concretament ho fa a la seva "llibreta d'arguments". Els quatre punts principals que treballa són els personatges, el temps, l'espai i els esdeveniments. Un cop ho té tot definit, comença a escriure el seu llibre.
Personalment, l'última frase de la diapositiva 17 m'ha cridat l'atenció: " Nena, fes el que vulguis amb la teva vida, però prepara't per a no dependre mai econòmicament de ningú". Segons ha contat, la seva àvia la hi deia de petita, i realment és ben veritat.
Una xerrada única i molt profitosa. Gràcies, Gemma, per haver vingut ;)

Clàudia Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada