dijous, 6 de maig del 2010

SICARIS - Pol

El documental que hem vist a classe sobre els sicaris et fa reflexionar força sobre la situació en què han de viure aquestes persones, especialment els nens. 
M'he adonat de la pobresa i violència extrema que ha de suportar el país, una situació que porta als assassinats i al tràfic de drogues. Molts dels ciutadans han de delinquir per poder sobreviure. Però el fet més greu és que els nens són utilitzats com a mitjà per matar persones innocents, ja que si els detenen, la llei impedeix que vagin a la presó. 
En la societat actual això no hauria de passar, però també crec que és una situació difícil de posar-hi fi. Mentre continuïn les guerres entre aquests barris marginals i el tràfic de drogues, no s'hi podrà fer molta cosa.
Una altra cosa a destacar és el nen sicari a qui entrevistaven. Parlava de la gent a qui havia matat amb total tranquil·litat i sinceritat, com si no hagués fet res greu. Després, parlant de la seva germana assassinada quan només tenia dos mesos, es ficava a plorar. Costava creure que un nen a qui li havien obligat a fer aquests crims pogués tenir sentiments.  


Pol Masvidal Batalla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada