diumenge, 16 de maig del 2010

GEMMA LIENAS

El dimecres passat, vam poder gaudir d'una xerrada amb la Gemma Lienas, una gran escriptora que ha escrit El Diari Lila de la Carlota, entre molts altres. Vam poder aprofitar per anar a la xerrada i saber una mica més sobre tot aquest tema. 
El primer que ens va explicar va ser que, des del seu punt de vista, des del moment en què comences a pensar alguna idea, ja has començat a realitzar el llibre. 

Extracció d'idees:
Treu les idees del seu voltant (un diari, de llibres, de records, de somnis, d'un tema en concret que després el vas ampliant..)

La idea és simplement un traç que ajuda a desenvolupar la novel·la.

Després de fer un primer treball, es fa una pluja d'idees. Escriure i desenvolupar tot el que et passi pel cap,  sempre tinguen en compte el tema escollit.

Llavors es desenvolupen els arguments. 

El que em va cridar molt l'atenció va ser que té una carpeta, on a l'interior hi té fotos tretes de revistes, de llibres.. I quan té un personatge el qual ha de descriure, agafa una de les fotografies i a partir d'aquesta apunta les dades, les característiques, la personalitat...

Un llibre el pots veure molt bé i molt ben acabat, però al darrere de tot iaxò hi ha una treball molt important que a vegades no es valora. 

Ens va explicar una mica tot el que ella tenia en compte abans d'escriure una novel·la i aquí es va acabar la xarrada, amb una ronda de preguntes mentre ella dedicava els llibres. 

MARIONA TRIAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada